Pamuk Yetiştiriciliğinde Gloria TohumTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 03:17

Pamuk Yetiştiriciliğinde Gloria Tohum

Pamuk Yetiştiriciliğinde Gloria Tohum
Son Güncelleme :

10 Haziran 2021 - 9:24

537 views

Pamuk yetiştiriciliğinde en çok tercih edilen tohum hangisidir? Pamukta en çok hangi tohumdan verim alınır? En verimli tohum hangisidir? Sorularının cevabı aslında bulunduğunuz bölgenin toprak yapısına ve iklim koşullarına göre değişiklik gösterirken tarım için en çok tercih edilen tohum çeşitlerinin arasında yer aldığını söyleyebileceğimiz Gloria tohumu üreticiler tarafından en çok tercih edilen pamuk tohumu ürünlerinden biri demek mümkün.

Gloria Toprak Tohumu Verimi ile Yetiştiriciyi Şaşırtıyor

Gloria türündeki toprak tohumu daha çok pamuk üretimini tekstil sanayisi için gerçekleştirenler tarafından tercih ediliyor. Neden mi? Verimi çok yüksek derecede olması özelliği taşıyan bu tohum türü tekstil için oldukça iyi pamuklar üretmede etkili lif oranı gayet yeterli olan pamuk türlerine bu tohum yetiştirtilerek kolaylıkla ulaşılabilir. Farklı bölgelerde tercih edilen bu pamuk tohumları en çok yetiştirilen türler arasında bulunuyor demek ile yanılmayız.

Gloria Pamuk tohumunun özellikleri nelerdir?

Verim p0otansiyelinin yüksek olması ile dikkat çeken bir tohum türüdür. Tarla içerisinde tohumların yetişmesi ve mahsul oranının çokluğu ile dikkat çeker diyebiliriz.
Erkenci bir hasat özelliği taşıdığı için rahatlık ile tercih edilebilir bir türdür bu tohum türünü 2. Ürün olarak kullanan pek çok çiftçi bulunduğunu söyleyebiliriz. Çeşitli tahıl ürünlerini yetiştiren çiftçiler daha sonrasında uygun mevsimlerde ikinci ürün olarak pamuk tercih edebiliyor Gloria tohum ise bunun için oldukça uygun bir pamuk tohumu türü olarak görülebiliyor.
Kozasının orta büyüklüğe sahip olduğunu ve koza açım gücünün yüksek olduğunu bu yüzden kar sağlama üzerinde etkileri olduğunu belirtebiliriz.
Su stresine karşı Gloria tohum oldukça büyük bir dayanıklılık gösterebilir bu yüzden de ekonomik olarak yetiştiricisinin rahat olmasına yardımcı olabilir.
Olumsuz koşullara dayanıklılığı ve hastalıklara kası dirençli bir özellik gösterebilmesi ile de yetiştiriciler tarafından tercih edilir bir özellik göstermesini sağlar niteliktedir.
Tekstil sektöründe ilk tercihler artasında yer alır ve kaliteli tekstil ürünlerinin sağlanmasında da yardımcı bir materyal olarak kullanım oranı oldukça yüksektir.
1 kilogram Gloria tohum ürünü içerisinde yaklaşık olarak 9000 tanenin üzerinde tohum bulunabilir Bu tohumların çimlenme yüzdesi ise oldukça yüksek deniliyor.
Bu nedenlere bağlı olarak yetiştiricilikte en çok tercih edilen türelerden biri olarak görülebiliyor.