Patatesin Farklı ÇeşitleriTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 03:10

Patatesin Farklı Çeşitleri

Patatesin Farklı Çeşitleri
Son Güncelleme :

10 Haziran 2021 - 10:01

241 views

Bamba Patates

Pamba Patates nedir? Bamba patatesin özellikleri nelerdir? Soruları ülkemizde yetiştirilebilen türler arasında bulunan patates çeşitlerinden biri olan Bamba patates türü için sorulan sorular arasında bulunuyor.

Bamba Patates Nedir?

Bamba patates ilkemizde fazlaca yetiştirilen sarı patates türlerinden biridir diyebiliriz Görünüş olarak sarı renkli ve düzgün oval bir şekil taşıdı görülebilir. Koyu sarı tonları pek taşımaz genellikle açık sarı tonlarında bir kabuğa sahip olan bu patates türün bir diğer özelliği ise diğer patates türlerine göre daha geç olgunlaşması diyebiliriz.


Bamba patatesi ister kızartmalık isterseniz ise yemeklik olarak kullanabilmeniz mümkün olabilir iki türde de tercih edilen bir çeşit olabilir.


Bu patates türü besin değerleri yüksek patates türleri arasında bulunur diyebiliriz.
Beyaz Fanna patates Beyaz patates özellikle Hollanda da yetiştirilen bir patates çeşidi ve bu bölge içerisinde oldukça tercih edilen bir türdür demek mümkün. Tadı ise oldukça hafif bir patates olan bu beyaz patatesi öğünler içerisinde ağır bir tür olmaması ile de tercih ediliyor ve bu patates türü nişasta içeriğinin yüksek olması ve su oranının az olması ile genellikle kızartmalık olarak tercih edilen patates türleri içerisinde bulunuyor demek mümkün olabilir. Sadece iç kısmı beyaz değil kabuk kısmının da oldukça acık renklerde olması ile fark edilebilir bir patates türü olarak görülüyor. Hafif lezzetli ve kızartmalık bir patates türü olarak yetiştirilen bu pat türü lezzetli ve kızartmalık bir alternatif olarak göze çarpıyor.

Durabo Patates

Fastfood restoranlarında en çok tercih edilen patates türü bu patates çeşitlerindendir. Kızartmalık kaliteli bir patates türü olduğunu söylemek mümkün yapı olarak ise iri bir yapıya sahip olduğu söylenilebilir. İç doku rengi sarı olan bu patates ürünün ince ve kolay soyulabilen kabuklara sahip olduğunu da belirtmek gerekir. Bu patates türü kabukları ile de tüketilebilen bir türdür.

Lady Rosetta

Dış rengi kırmızı iç rengi, ise sarı olan bu patates çeşidi yine kızartmalık için tercih edilen türler arasında yer alır diye biliniyor. Aynı zamanda cips yapımında da bu patates çeşitlerinin kullanıldığını söyleyebiliriz boyut olarak orta büyüklüğe sahiptir, kabukları le beraber elma dilim patates olarak tüketilmesi en sık tercih edilen tüketme yöntemi olabilir.