Saksıda Sarımsak Nasıl Yetiştirilir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 08:36

Saksıda Sarımsak Nasıl Yetiştirilir?

Saksıda Sarımsak Nasıl Yetiştirilir?
Son Güncelleme :

07 Temmuz 2021 - 10:45

14 views

Evde bitki yetiştiriciliği yapan kişiler tarafından en çok araştırılan konulardan biri ise saksı içerinde sarımsak yetiştiriciliğinin nasıl yapılacağıdır.
Evde kendi sarımsağınızı yetiştirerek de sarımsağın faydalarından en doğal şekilde yaralanabilirsiniz.


Sarımsak yetiştirmek için tercih edilen sarımsakların büyük dişli sarımsaklardan tercih edilmesi gerekir diyebiliriz. Sarımsak yetiştiriciliğini gerçekleştireceğiniz sarımsakların kaliteli olabilmesi için bu tür sarımsaklar tercih edilebilir.
Sarımsak dikerken dikkat etmeni gereken nokta sarımsakların kabuklarını soymadan toprağa ekmenizdir diyebilmek mümkün. Kabuklarını soymadan toprağın çok derinine olmayacak şekilde toprağa ekimini gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi yaparken sarımsakların kök uçları toprağın altında filizlenecek kısımlarının ise toprağın üst kısmına gelecek şekilde yerleştirilmesi önerilebilir.


Sarımsakları toprağa yerleştirirken sarımsakları birbirine çok yakın bir şekilde ekmemeye özen göstermeksiniz bu sarımsakları uygun bir biçimde filizlenmesine yardımcı olabilir ve bitkinin daha iyi bir4 gelişim sağlaması konusunda önemli noktalardan biri olarak görülebilir.


Sarımsaklarınızı uygun bir biçimde dikimini gerçekleştirdikten sonra ev içerisinde uygun bir alan içerisine yerleştirmeniz önemlidir. Ev içerisinde evin güneş alan bir kısmında bakımının yapılması gerektiğini söyleyebiliriz.


Sarımsaklar suyu seven bitkilerdir fakat fazla sulama işlemi yüzünden bitkiniz çürüyebilir bu neden ile haftada 1 veya 2 defa sarımsaklarınızı sulamanız bitkileriniz için yeterli olan sulama miktarı olarak söylenilebilir.


Evde sarımsak yetiştirmek oldukça kolay bir yetiştiriciliktir demek mümkün dikkatli bakıldığı takdirde siz de eviniz içerisinde kolaylıkla sarımsak yetiştirebilirsiniz.
Sarımsakların toplanmaya hazır olduğunu ise sarımsakların toprak üzerindeki yapraklarının sararmaya başlaması ile anlayabilirsiniz. Hasat zamanı gelen sarımsaklar üzerinde sararma görülmeye başlar yapraklar kurumaya ve daha kahverengiye benzer bir renk almaya başladığı zaman ise tamamen toplanmaya hazır olduğunu anlayabilirsiniz.
Hasat zamanı ne zaman gelir kaç ayda sarımsak olgunlaşır derseniz ise sarımsakların hasadının olarak ne zaman yapılacağı bitkinin nasıl bakıldığı ile ilgilidir denilebilir ev içerisinde konumlandırılması ne kadar güneş aldığı ve bitkinin ne kadar sulandığı hasat zamanını değiştirebilen durumlardır diyebiliriz.


Sarımsak hasadı sırasında dikkatli bir biçimde sarımsak başlarını topraktan çekmeniz gerekir bitkiye zarar vermemek Çin bu duruma dikkat edilmesi gerekir.