Siyah Sarımsak Nedir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 02:45

Siyah Sarımsak Nedir?

Siyah Sarımsak Nedir?
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2021 - 14:05

239 views

Siyah sarımsak son yıllarda ülkemiz içerisinde popüler olan sarımsak türlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor siyah sarımsak yetiştiriciliği de normal sarımsak yetiştiriciliğine göre yetiştiricisine oldukça yüksek kar sağlayan bir bürün olarak söylenilebilir. Siyah sarımsağın içerinde normal sarımsak çeşitlerine göre yaklaşık olarak 2 kat daha fazla oranda antioksidan bulunduğu söylenilebilir.


Alında beyaz sarımsak ve siyah sarımsağın aynı tür olduğunu da söylemek gerekir beyaz sarımsak yetiştirildikten sonra kurutularak siyah sarımsak elde edilir uygun koşullar sağlayarak uygun bir süreç içerisinde beyaz sarımsak kurulması sayesinde beyaz sarımsaktan çok daha fazla kar sağlayan bir ürün olan beyaz sarımsağı elde edebilirsiniz demek mümkün olabilir.


Siyah sarımsak özellikle Kore ve Çin ülkelerinde uzun yaşamın kaynağı olarak görülen bitki çeşitlerinden biridir diyebiliriz. Siyah sarımsağın insana pek çok faydası buhurken yetiştiriciliğinin de oldukça karlı bir yatırım olduğunun söylemek mümkün. Aslında siyah sarımsak normal sarımsak türünün doğal yollarla kurulması ile oluşturulsan bir sarımsak türüdür. Fakat içerik bakımından siyah sarımsak normal sarımsağa göre çok daha fazla oranda tercih edildiği için siyah sarımsak son dönem içerisinde olukça popüler hale gelmiştir diyebilmek mümkün.
Beyaz sarımsak tüketmeyen kişiler tarafından genellikle siyah sarımsak tercih etmesi önerilebilir siyah sarımsak beyaz sarımsağın yaptığı kokuyu yapmaz ve tüketimi çok daha kolaydır demek mümkün.

Siyah Sarımsak Nasıl Üretilir?

Kaliteli bir siyah sarımsak üretimi için tercih edilmesi gereken sarımsak türünün büyük sarımsaklar olduğunu söylemek gerekir büyük dişlere sahip olan sarımsakların su oranı fazla olduğu için içerisinde daha fazla mineral bulunur kurulduktan sonra sarımsak içerisindeki besin değerlerinin yaklaşık olarak 2 katına çıkabileceğini söyleyebiliriz. Bu neden ile iyi bir sarımsak seçimi daha iyi bir siyah sarımsak üretimine de yardımcı olacak bir etkendir demek mümkün.
Bazı ülkeler içerisinde siyah sarımsak tohumu bulunabilir bu sarımsak çeşitlerinin renk pigmentleri ile oynandığını söylemek gerekir siyah sarımsak üretimi yalnızca beyaz sarımsağın kurutulması ile yapılabilir