Siyah Sarımsak Nerede Yetişir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 03:22

Siyah Sarımsak Nerede Yetişir?

Siyah Sarımsak Nerede Yetişir?
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2021 - 14:06

1.108 views

Siyah sarımsak yetiştiriciliği beyaz sarımsak türlerinin içlerinden tercih edilerek gerçekleştirilir diyebiliriz. Siyah sarımsak üretimi beyaz sarımsak türlerine göre çok daha fazla kar sağlar olarak bilinir. Kurutma işlemi sırasında ise besin içeriği artar diyebiliriz siyah sarımsak bitkisi için uygun olarak yetişen sarımsakları ise ülkemiz içerisinde daha çok sarımsakları ile ünlü olan Kastamonu taş köprü içerisinde yetişiyor diyebiliriz.
Burada yetiştirilen sarımsakların aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlayacak şekilde ihraç edilebileceği de biliniyor.


Taşköprü sarımsağı olarak bilinen sarımsak türü 40 ila 60 gün arasında kurutma işlemi gerçekleştirir bu süre içerisinde sarımsaklara uygun bir fermente işlemi uygulanır. 60 ile 90 drece arasında bir ısı sarımsakların fermente işlemi için uygun olarak görülebilen bir sıcaklık değeridir diyebiliriz. Taze sarımsağın içerisinde bulunan ve Allisin adı verilen madde bu fermente işlemi sırasında değişikliğe uğrar ve S-Allilsistein adı verilen maddeye dönüşür. Siyah sarımsağın faydalarının çok daha fazla olmasının nedeni ise bu maddedir demek mümkün olabilir Bu madde sarımsağın tüm faydalarını hatta fazlasını içerisinde bulunduran bir madde olarak bilinebilir.


Siyah sarımsak üretimi için doğal yollar kullanılır mayalanma işlemi tamamen doğal olan bir işlenmedir bu neden ile siyah sarımsak doğal mıdır sorunun cevabı siyah sarımsağın tamamen doğal olarak üretilebildiği yönündedir.
Siyah sarımsak özellikle çiğ sarımsak tüketimi gerçekleştiremeyen kişilere de doktorlar tarafından tavsiye edilebiliyor.

Siyah sarımsağın Tadı Nasıl?

Siyah sarımsak tat olarak kur meyveyi andırıyor diyebiliriz. Siyah sarımsak hem ülke içerisinde satışı hızla artan gıdalardan biri demek mümkün.

Siyah Sarımsak İhracatı

Siyah sarımsak ih5racatı ülkemizden gerçekleştirilebiliyor. Sarımsak ihracatı Kastamonu ilinde yoğun olarak gerçekleştirilebiliyor.
Sarımsak ihracatı en çok Almanya, Rusya, Azerbaycan ülkelerine Avrupa ülkelerine faydaları sayesinde yüksek oranda ihraç edilebiliyor.


Siyah sarımsak bu şekilde hem üreticisine hem de tüketicisine büyük bir fayda sağlıyor diyebiliriz.


Aynı uzamanda yüksek ihraç oranı sayesinde siyah sarımsağın ülke ekonomisine de katkı sağladığını söylemek mümkün olabilir.