Son Zamanların Gözdesi Red Globe ÜzümüTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 04:26

Son Zamanların Gözdesi Red Globe Üzümü

Son Zamanların Gözdesi Red Globe Üzümü
Son Güncelleme :

08 Haziran 2021 - 11:26

66 views

Hem görüntüsü hem de lezzeti ile gönüllere taht kuran Red Globe üzümü yetiştiriciler tarafından en çok tercih edilen büzüm çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ege Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yetiştiriciliği sağlanan Red Globe üzümünün bir salkımı yaklaşık olarak bir kilo civarında olabiliyor. Sofralık olarak tercih edilen bu üzüm çeşidinin bir salkım içerisindeki tane oranı oldukça fazladır Kırmızı andıran pembemsi renkte ve oldukça iridir demek mümkün

Red globe fidanının yetiştirilmesi: Bu üzüm türü yumuşak toraklardan hoşlanır bunun sebebi ise köklerinin t6oprtakta rahatça hareket sağlayabilmesidir. Bu şekilde daha hızlı ve daha verimli bir ağaç yetiştirmek mümkün olacaktır. Su geçirir killi yapıdaki topraklarda yetiştirimi çok verimli bir biçimde sağlanabilecek olan bu fidan çeşidi en verimli bu topraklara yetiştirilebilir. Fidan dikimi öncesinde arazi düzgün bir biçimde düzenlenmeli, çukurlar doldurulmalı ve uygun yetiştirme için toprak hazır hale getirilmeli ağaçların belirli aralıklar halinde dikilmesi hem her ama ağacının yeterli miktarda güneş alabilmesi için hem de gelişimini düzgün bir biçimde sağlayabilmesi için oldukça gereklidir. Dikim öncesinde budama yapılması gereken fidan çeşidi olduğu söylenilebilir. Fidanın gövde kısmının 10-15 cm toprağın dışında kalacak şekilde dikim yapılmış olması fidanın düzgün ve sağlıklı bir biçimde büyümesine yardımcı olacak etkenlerdendir. Budama yapılırken ise dikkat edilmesi gereken nokta fidanın tüm yan ve boğaz köklerinin tamamen kesilmesi gerekir. Bu işlem yapılırken oldukça dikkatli beylikdüzü escort davranılmalı Dip köklerden kesim yapılırken şişe kesim işlemi 10 cm üzerinde olarak uygulanmamalıdır. Düzgün olarak budaması yapılmış olan fidanlar belirleten aralılarla toprağa dikilmeli ve yeteri kadar sulanmalıdır.

Red Globe Üzüm Nedir?

Görüntüsü ile beğeni toplayan bu sofralık ürün çeşidinin koyu pembe ve kırmızıya çalan bir rengi vardır Çekirdekli ve lezzetlidir. İçerisinde 3 veya 4 tane çekirdek bulunabilir. Pazar değeri oldukça yüksek olan üzüm çeşitleri arasında yer aldığı için üreticiler tarafından tercih edilir bakım süresine göre ağaç yaşama yılı değişiklik gösterebilse de 40 yıla kadar iyi bakılmış bir Red Globe üzüm ağacı yasayabildiği biliniyor.