Sulama Borusu Fiyatları - 75lik Arılı Yağmurlama Borusu Fiyatları Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

16 Mayıs 2024 - 06:21

Sulama Borusu Fiyatları – 75lik Arılı Yağmurlama Borusu Fiyatları 

Sulama Borusu Fiyatları – 75lik  Arılı Yağmurlama Borusu Fiyatları 
Son Güncelleme :

12 Mart 2022 - 16:39

2.794 views

Tarımsal üretim sürecinde, bitkinin verimi artırmak için çiftçimizin gerçekleştirdiği bakım faaliyetlerinden biri olarak tarımsal sulama işlemini söylemeyebiliriz. Tarım sektöründe sulama işlemi, özellikle yıllık yağış miktarının yeterli olmadığı bölgelerde gerçekleştiriliyor. Bazı tarım bitkilerinin su ihtiyacı gelişim sürecinde daha etkili olabiliyor. Bu bitkilerin su ihtiyacının giderilebilmesi için sulama işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir.

Ülkemizde farklı yöntemlerin kullanıldığı sulama faaliyetleri bulunur. Bu sulama faaliyetlerinden bazıları;salma sulama, yağmurlama sulama ve damlama sulama olarak ifade edilebilir. Her sulama yönteminin içinde barındırdığı bazı avantajlar ve dezavantajlar bulunur. Çiftçilerimiz bu avantaj ve dezavantaj durumunu gözeterek sulama yöntemlerinden birini tercih ederek sulama eylemini gerçekleştirirler.

Sulama yöntemlerinden biri olan yağmurlama sulama işleminin yürütülebilmesi için başlıca araçlardan biri olarak yağmurlama boruları söyleyebiliriz. Yapıları, boyutları ve oluşturuldukları malzeme anlamında farklı gruplara ayırabileceğimiz yağmurlama borularının fiyatı ne kadardır? Üreticilerimizi yakından ilgilendiren ve son zamanlarda aradığı konulardan biri olarak yağmurlama boru fiyatlarını ifade edebiliriz. Bahar aylarında ilk sulama ve sonraki sulama işlemleri için oldukça önemli bir sulama aracı olan yağmurlama borularının güncel fiyatlarını öğrenmek için yazımızın devamını okuyun!

Mandallı Sulama Borusu Fiyatları 

Sulama işlerinde en çok tercih edilen ve kullanımı uzun süreli olan sulama boru çeşitlerinden biri olarak mandallı sulama borularını örnek gösterebiliriz. Mandallı yapıları sayesinde boruların birbirine kenetlenmesini sağlanır. Ayrıca kullanılan malzemenin kalitesinden dolayı uzun yıllar boyunca sulama işlemlerinde de kullanabilirsiniz.

Satın alacağınız işletmeye göre mandallı sulama borusu fiyatları değişkenlik gösterse de genel olarak satılan fiyatı şu şekildedir. 110 mm’lik mandallı sulama borusunun fiyatı 200 TL, 50 mm’lik sulama borusu adet fiyatı 55 TL, 63 mm’lik borunun güncel fiyatı ise 76 TL olarak ifade edilebilir. 75’lik sulama borusu piyasa fiyatı Kdv dahil 55 TL civarındadır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi mandallı sulama boruları fiyatları satın aldığınız işletmenin satış fiyatlarında göre değişkenlik gösterebilir. Daha net bilgi almak için satıcınızı ziyaret ederek mandallı sulama borusu fiyatlarını ayrıntılı öğrenebilirsiniz.

Yağmurlama Sulamanın Sağladığı Faydalar Nelerdir? 

Öncelikle şunu ifade edebiliriz ki sulama genel anlamda tarımsal verimi artırıcı bir bakım çalışmasıdır. Ancak bazı bitkilerin gelişimsel yapısı farklı sulama modellerine ihtiyaç duyulmasını sağlayabilir. Bu anlamda yağmurlama sulama yöntemi özellikle salma sulama yöntemine kıyasla daha avantajlıdır. Özellikle harcanan zaman ve emek anlamında kullanıcılarına büyük hizmetler sunar. 

Yağmurlama sulama yöntemi, ürünün verimini artırır. Sulama işlemi daha otomatik şekilde gerçekleştirdikleri için sulama yapılırken suyun gidiş yönünü kontrol etmek için başında beklemeleri, suyu yönlendirmeleri gerekmez. Yani sulama borularını sistematik bir şekilde yerleştirip sulama işlemine başladıktan sonra başka bir işinizi yapmak üzere sulanan araziden ayrılabilirsiniz.

Yağmurlama sulama yapmak, gölleme ya da salma sulama yöntemlerine göre daha az su harcanmasına yardımcı olur. Salma / gölleme sulama yapmak, bitkinin ihtiyacı olan sudan daha fazlasına maruz kalmasına yol açabilir. Ancak bu durumun önüne yağmurlama sulama ile geçebilirsiniz. Yağmur damlaları şeklinde bitkiyi suladıkları için fazla su israfı olmadan bitkinin su ihtiyacını giderilmesini sağlar.

Yağmurlama sulama yönteminin çiftçilerimize sunduğu faydalardan bir diğeri ise gübrenin sulama suyu ile birlikte bitkiye ulaşmasını sağlamaktır. Sıvı gübreler ya da suda çözünen gübreler yağmurlama sulama yöntemi ile uygulanabilir. Bu sayede sizin ayrıca gübreleme işlemini yapmanıza gerek kalmaz. 

Son olarak şunu ekleyebiliriz ki, her bitkiye eşit ölçüde su ulaşmasına yardımcı olur. Böylece her bitki eş derece sulanmış olur. Bazı bitkilerin sulanmama gibi durumları yaşaması söz konusu olmaz. Özetleyecek olursak yağmurlama sulama yöntemi ile olukça avantajlı bir sulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Yağmurlama sulama için alacağınız sulama borularının farklı boyutları mevcuttur. Piyasa araştırması yaparak bütçenize uygun sulama borusunu uygun fiyata satın alarak sulama işlemini yapabilirsiniz.