Tatlı patates Evde Yetiştirilir Mi?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 03:44

Tatlı patates Evde Yetiştirilir Mi?

Tatlı patates Evde Yetiştirilir Mi?
Son Güncelleme :

09 Haziran 2021 - 10:20

22 views

Topraksız Tarımda Tatlı Patates
Tatlı patates belirli zamanlarda güneş alan bölgelerde organik olarak olay yetiştirimi sayesinde tercih edilen ve sağlık acısından pek çok faydası bulunan şeker içeriği yüksek aynı zamanda besleyici gıdalar arasında bulunduğunu söyleyebileceğimiz besinlerin arasında yer alıyor.

Özellikle organik olarak yetiştiriminin sağlanması ile organik beslenmeye özen gösterenler tarafından tüketimi oldukça fazla gerçekleştirilen besinler arasında görülebiliyor ve kişiler tatlı patatesi endi evlerinde yetiştirmeyi de tercih edebiliyor diyebilmek mümkün. Topraksız tarımda yetiştirmesi mümkün olan bir sebzedir diyebiliriz. Yetiştiriciliği aynı zamanda saksı içerisinde de sağlanabilen ve pek çok faydası bulanan besin grupları içerisinde yer alan patates türlerinden biri olan tatlı patates türünün evde nasıl yetiştirileceği konusu ise organik olarak yetiştiricilik yapan ve kendi yetiştirdiği meyve sebzeyi tüketmeyi sevenler arasında en çok araştırılan konular arasında bulunuyor diyebiliriz.

Evde yetiştirmek için online satış sitelerinden veya tatlı patates üreticilerinden tatlı patates fidesi satın alabilirsiniz. Patatesin başka bir üretme şekli ortak elinizde bulunan tatlı patatesinizin de fide vermesini yani filizlenmesini sağlamanın mümkün olduğunu söyleyebiliriz. Uygun bir kavanozun içerisinde yarısı duyun dışında yarsı ise duyun içerisinde kalacak şekilde patatesinizi yerleştirip filizlenmesini sağlayabilmek mümkündür diyebiliriz. Filizler için uygun ekim boyu aralığının ise 15, 20 cm olması gerektiği söylenilebilir, filiz bu boya eriştikten sora tatlı patatesinizi organik olarak hazırlanmış ve yeterli mineral seviyesi içeren bir toprak içerisinde rahatlıkla yetiştirebileceğinizi söyleyebiliriz. Bu patates için çok killi veya çok kumlu toprak türleri tercih etmemlesiniz diyebiliriz. Ev içerisinde ekimini gerçekleştirmek için en uygun aylar tatlı patates için ilkbahar ayları olarak kabul ediliyor. Havaların ısınmaya başladığı dönemlerde ekim gerçekleştirebilirsiniz. Saksı içerisinde bulunan patatesinizi fazla susuz bırakmamaya veya fazla sulamamaya özen göstermelisiniz toprağı her zaman bir miktar nemli olmalı fakat ıslak olmamalı diyebilmek mümkün.

Saksı içerisinde yetiştirdiğiniz tatlı patateslerin hasat zamanı ne zamandır?


Ev içerisinde yetiştirilen tatlı patateslerinizin olgunlaştığını toprak üzerinde bulunan yapraklarının sarı bir renk alması ile anlayabilirsiniz.