Ticari Olarak ZeytinTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 07:58

Ticari Olarak Zeytin

Ticari Olarak Zeytin
Son Güncelleme :

08 Haziran 2021 - 11:28

23 views

Zeytin Yetişmek İsteyenlerin en sık sorduğu sorulardan biri de zeytin yetiştiriciliğinin karlı olup olmadığıdır. Zeytin yetiştiriciliği karınedir4? Bir dönüm araziden ne kadar zeytin çıkar?
Zeytin yetiştiriciliği başlangıçta maliyet olarak yüksek maliyetli görünse de orta ve uzun vadede oldukça karlıdır demek mümkün. Zeytin ağaççından tam olarak verim sağlanabilmesi 5. Yılın sonu veya ağacın 6. Yılında gerçekleşebilir. Ağaca çok özenli bakılması gerekir. Zeytin ağacı yetiştirirken bir diğer önemli ayrıntı ise geniş bir alanda yüksek bir şekilde yetiştiricilik yapmanız gerektiğidir düşük miktardaki zeytin ağaçlarından kar elde etmenizin oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz. Zeytin yetiştiriciliği yapmaya karar vermiş kişilerin zeytin yetiştiriciliğini geniş bir arazi içerisinde yapması öneriliyor. 1 hektarlık bir bahçe içerisinde 300 ağaç yetiştirmek zaman içerisinde iyi bir kar elde etmenize yardımcı olabilir.


Ülkemizde en çok zeytin yetiştirilen ve iklim yapısı olarak uygun bölgeler olan ege bölgesi içerisinde bulunan Edremit ve Aydın’da yetiştiricilik yaparsanız kaliteli ve yüksek yağ oranına sahip zeytinler üreterek sadece sofralık olarak değil zeytinyağı olarak da zeytin pazarlaması yapılabilir ve kâr e4lde edebilirsiniz. Bunun dışında sofralık zeytin için en uygun zeytinler Bursa, Gaziantep, Hatay ve doğu Karadeniz’in bazı kesimlerinde gerçekleşebilir.


Zeytin yetiştirirken dikkat etmeniz önemli kurallar arasında uygun bir sulama sistemi, uygun bir gübreleme sistemi, iyi bir bakım at6trıca zeytin ağaçlarının düzgün ve zamanında budanması daha fazla gelir elde etmenize fayda sağlayabilir. Zeytin ihracatında dünyada önemli bir yere lezzetli zeytinler ve sağlıklı zeytinyağları ile önemli bir yere sahip olan Türkiye ihracatçıların da yüzünü güldürüyor diyerek yanılmayız. Zeytin yetiştirildiğinde uygun dikim kulları ve uygun bakım sağlandığında gerekli belgeleri alarak ve Tarım Orman Bakanlığına başvuru yaparak zeytin ihracatçısı olabilirsiniz. Bu şekilde zeytinden elde edebileceğiniz gelirin artış gösterebileceğini söylemek mümkün. Zeytin bir üreticiye ortalama olarak ne kadar kazandırıyor? Ürettiğiniz zeytinin kalitesine ve türüne göre kazandırdığı miktar değişebiliyor, kullandığınız gübreye ne kadar zeytin yetiştirildiğinize göre ve taksim escort zeytin satışını nasıl bir şekilde gerçekleştirdiğiniz zeytinin ne kadar kazandırdığı ile ilgili olan önemli unsurlardır.