TMO – 2021 /2022 Toprak Mahsulleri Ofisi Kabuklu Fındık Alım FiyatlarıTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 06:34

TMO – 2021 /2022 Toprak Mahsulleri Ofisi Kabuklu Fındık Alım Fiyatları

TMO – 2021 /2022 Toprak Mahsulleri Ofisi Kabuklu Fındık Alım Fiyatları
Son Güncelleme :

27 Mayıs 2022 - 11:45

98 views

Yeni sezon fındık mahsulünün zamanı yavaş yavaş gelse de 2021 – 2022 yılı kabuklu fındık alım fiyatları en çok aranan sorular arsında yerini alıyor. Fındığını tüccarların yanı sıra kurumsal işletmelere vermeyi tercih eden vatandaşlarımızın da sayısı her geçen gün artıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu anlamda piyasadan bağımsız şekilde hazırlanan fiyatlandırma sistemi ile üreticilerimiz ürün satışı yaptığı devlet temelli kuruluşlardan bir tanesidir. 

Peki 2021-2022 yılı kabuklu fındık alım fiyatları ne kadar? Ağustos sonu eylül başı gibi hasat işlemi tamamlanan fındık ürünü, ülkemiz için ihracat anlamında önemli bir yere sahiptir. TMO, online randevu hizmeti sayesinde randevu alan üreticilerimizin ürünlerini uygun ve güvenli fiyat sistemi ile alıp satışını gerçekleştiriyor. 

TMO Kabuklu Fındık Alım Fiyatları 

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin resmi web sitesinden alınan bilgiler dahiline kabuklu fındık alım fiyatları, fındığın kalite değerine göre değişim gösteriyor. Fındık ürünü için belirlenen kalite değeri; 

  • Giresun Kalite Kabuklu Fındık 
  • Levant Kalite Kabuklu Fındık 
  • Sivri Kalite Kabuklu Fındık 

şeklindedir. Kalitesine göre kabuklu fındığın fiyatı ise şu şekildedir; 

TMO 2021 / 2022 Kabuklu Fındık Kalitesi ve Fiyat Listesi 
Giresun (Kalite) Kabuklu Fındık  27 TL (KG) 
Levant (Kalite) Kabuklu Fındık 26,50 TL (KG) 
Sivri (Kalite) Kabuklu Fındık 25,50 TL (KG) 

Toprak Mahsulleri Ofisi kabuklu fındık fiyatları yukarıdaki gibidir. Bu fiyatlar, fındıkların iç kısmlarının sağlamlığına bağlı olarak oluşturulan fiyatlardır. Fındığın iç doluluk oranı %50 oranında sağlam ise kilı başına yukarıdaki fiyatlardan kabuklu fındık alımı gerçekleşir. Fındığınızı TMO’ya satmayı düşünüyorsanız öncelikle online randevu sistemi üzerinden randevu oluşturmanız gerekiyor. Ancak randevu oluşturmak için bazı koşullara sahip olmanız gerekiyor.  

TMO Online Alım Randevu Sistemi Nedir? 

Öncelikle satışını yapacağınız ürünün TMO’nun alımını yaptığı tarımsal ürünlerden biri olması gerekiyor. Fındık ürünü, alımı yapılan ürünlerden bir tanesidir. Sonrasında ise ÇKS (Çİftçi Kayıt Sistemi)’ne kayıtlı olmanız gerekiyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı değilseniz başvurunuz gerçekleşmez. Bu nedenle TMO üzerinden fındık satışı yapacaksanız ÇKS’ye kaydınızı yaptırın. “http://randevu.tmo.gov.tr/tmoHars/ adresini ziyaret ederek online randevunuzu oluşturabilirsiniz. 

Satışı kendiniz için yapacaksanız T.C kimlik numaranızı yazmanız yeterli olacaktır. Tüzel kişi iseniz yani, kurum ya da şirket v.s için satış yapacaksanız “VERGİ NUMARASI” alanını doldurmalısınız.  

Ürününüz miktarı 1 ton ya da 1 tondan az ise 1 kez randevu alabilirsiniz. Ancak ürününüzün miktarı 1 tondan fazla ise sistem üzerinden 2 kez randevu alabilirsiniz. Son olarak Online fındık randevu hizmeti ile ilgili şunu söyleyebiliriz ki; randevunun iptal etmemeniz ve randevuya gelmemeniz durumunda (2 kez yaşanırsa) online randevu hizmetinden yararlanamaz duruma getiriliyor.  

Ayrıca farklı bir randevu oluşturmuşsanız bu randevunuzun da iptali gerçekleşiyor. Bu nedenle randevuya gidememe gibi bir durumunuz söz konusu olursa, mutlaka randevunuzu iptal ettirin. 

TMO Kabuklu Fındık Satış Fiyatı Ne Kadardır? 

TMO Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamaya göre yine yukarıdaki gibi, %50 sağlam içe sahip olan Levant Kalite kabuklu fındık satış fiyatları, KDV oranı olmadan kilogram başına 41,00 TL olarak belirlenmiştir. Numune olarak talep edilen fındık fiyatı ise KDV dahil kilogram başına 50,00 TL olarak açıklanmıştır. Satın alacak vatandaşlarımızın ise en az 5 kg alması durumunda bu fiyat geçerli olacaktır. 

Mayıs ayı boyunca TMO üzerinden Levant kalite kabuklu fındık satın alabilirsiniz. Mayıs ayı boyunca, yukarıda belirtilen fiyat geçerli olacaktır. Satış için irtibata geçeceğiniz Müdürlükler; 

  • Ordu Başmüdürlüğü 
  • Samsun Başmüdürlüğü 
  • Kocaeli Başmüdürlüğü