TMO Ayçiçek Yağı Fiyatları - Toprak Mahsulleri Ofisi Sıvı Yağ Fiyatları Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 08:08

TMO Ayçiçek Yağı Fiyatları – Toprak Mahsulleri Ofisi Sıvı Yağ Fiyatları 

TMO Ayçiçek Yağı Fiyatları – Toprak Mahsulleri Ofisi Sıvı Yağ Fiyatları 
Son Güncelleme :

05 Nisan 2022 - 13:34

173 views

Ülkemizde yaşanan ekonomi kriz, her alanda olduğu gibi gıda sektörü üzerinde de üst üste fiyat zamlarının yaşanmasına neden olmuştur. Yeni yılla gelen zamlı fiyatların üstüne tekrar zam getirilmesi vatandaşlarımızın zor günler yaşamasına neden olmuş durumdadır. Son yaşanan zamlardan sonra vatandaşlarımız sıvı yağ stoklarına başlayarak durumun ciddiyetini gözler önüne sermiş durumdadır. 

Özellikle ayçiçek yağının fiyatında yaşanan zamların üstüne insanların sıvı yağ stoğuna başlaması ülke genelinde büyük bir polemiğin yaşanmasına da sebep olmuş durumdadır. Bu durumun özellikle çıkarılan haberlerle daha da abartılması, halkın galeyana gelerek marketlerdeki sıvı yağ reyonunu boşalmasına neden olmuştur. Halbuki biz ülke olarak sıvı yağ üretiminde önemli bir yere sahip ülke konumundayız. Hükümetten sıvı yağ ile ilgili bir açıklama gelmeden insanların stok yapması ve marketlerdeki sıvı yağ reyonlarını boşaltması da diğer vatandaşların tepki göstermesine yol açmıştır. 

Peki Sıvı Yağ Varlığı Ne Durumda! 

Son zamanlarda yaşanan gelişmeleri yakından takip eden hükümet konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Üretim ve tüketim noktasında sıvı yağ ile ilgili olarak şuan da ülkede krize sebep olabilecek bir durumda olmadığımızı söyleyen hükümet, stok yapılmasıyla ilgili ülkede böyle bir durum için şuanda gerek olmadığını söyleyerek insanları sakinleştirmeye çalıştı. 

TMO Sıvı Yağ Fiyatları Ne Kadardır? 

Vatandaşlarımızın yakından takip ettiği ve alışverişlerinde tercih ettiği hem ayrı ayrı hem de toptan satış yapılan ofisin adıdır. Ülkede sıvı yağ fiyatlarında yaşanan artış, vatandaşın TMO’da yağ fiyatlarının ne kadar olduğunu merak etmesine yol açmıştır.  

Kısaca TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) 1938 yılında kurulmuş olan bir kamu kuruluşudur. Kuruluş amacı ise tarımsal ürünlerin fiyat piyasasını düzenlemek ve bu düzenlemeler ile vatandaşın olması gereken fiyatlardan ürünleri almasını sağlayan bir kuruluş olarak ifade edebiliriz. Tüketicinin kaliteli ürüne kısa zamanda ulaşmasını ve uygun piyasa üzerinden satın almasını kendine değer sayan bir kurumdur. 

Devlete bağlı bir kuruluş olduğu için devletten habersiz bir şekilde fiyatta düzenlemeler yapması mümkün değildir. Bu nedenle sıvı yağ fiyatlarındaki artış, TMO’da yağın ne kadar olduğu üzerine bir araştırma yapmasına neden olmuştur. Peki, TMO’da satışı yapılan ayçiçek yağı ne kadar? 

Farklı illerimizde bulunan TMO kuruluşu, farklı tarım ürünlerinin ya da tarım ürünlerinden elde edilen gıda ürünlerinin alımını ve satışının piyasasını kontrol eder. Böylece vatandaşlarımızın zamlı fiyatlara maruz kalmadan gıda ihtiyaçlarını gidermesine katkı sağlar. 

TMO’dan alınan güncel (5.04.2022) verilerden hareketle TMO Ayçiçek yağı 5 Lt için belirlenen fiyat 129 TL’dir. Genel olarak ayçiçek yağı 5 lt fiyatlarına baktığımızda satıcılar arasında fiyatlarda dalgalanmalar olduğunu söyleyebiliriz. TMO’da ayçiçek yağının oldukça uygun fiyata alıcılara sunulduğunu ifade edebiliriz. Siz de internet üzerinden ya da ziyaret ettiğiniz alışveriş mağazalarında sıvı yağ fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Ayçiçek sıvı yağı (5 lt) TMO’dan uygun fiyata satın alabilirsiniz. 

Satışı Yapılan TMO Ürünleri 

Sıvı yağın yanı sıra farklı farklı gıda ürünlerini yine TMO üzerinden uygun fiyata satın alabilirsiniz. TMO, Tarım Kredi Kooperatifine bağlı olarak üretimi yapılan ürünlerin satışını yapar. Üreticiden halka mantığı kuruluşun değerleri arasında olduğu için satışı yapılan ürünlerin satışı diğer satıcılara göre daha uygun fiyatlıdır.  

TMO’da bulabileceğiniz ürünlerden bazıları, kakaolu fındık kreması, kuru üzüm, cammeo pirinç, yerli luna pirinç, nohut, ayçiçek yağı, kavrulmuş iç fındık, kuru fasulye, sütlü fındık kremasıdır. Siz de piyasa değerinden daha uygun fiyata mutfak ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.