Traktör Kredisi Düşük Faizle Nasıl Alınır?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 02:36

Traktör Kredisi Düşük Faizle Nasıl Alınır?

Traktör Kredisi Düşük Faizle Nasıl Alınır?
Son Güncelleme :

19 Kasım 2022 - 9:37

106 views

Motorlu taşıt kredisi başlığı altında yer alan traktör kredisi tarımla uğraşan çiftçilerin daha iyi şartlarda çalışma gerçekleştirmesine yönelik kolaylık sunmaktadır. İster sıfır ister ikinci el olarak traktör kredisi almak mümkün. Kredi verecek bankaların bu alanda daha düşün faizlerle sunduğu motorlu taşıt kredilerin vadeleri ise 48 ay, 60 ay ve 72 ay gibi farklı sürelere sahiptir. Traktör kredisi veren bankalar arasından düşük faizli ve uzun vadeli geri ödemesine sahip olanlar her daim daha öncelikli olmaktadır. O halde traktör kredisi almak isteyenler nasıl bir yol izlemeli? Hangi belgelere sahip olmalı? Sorulanın cevaplarını yazımızın devamında aramaya çalışalım.

Traktör Kredisi Nasıl Alınır? Hangi Bankalardan Traktör Kredisi Alınabilir?

Traktör kredisi almak isteyenler için banka seçenekleri mevcuttur. Hangi bankalardan traktör kredisi alınabilir sorusuna cevap olarak belirtelim ki; Ziraat Bankası başta olmak üzere, Şekerbank, Vakıfbank, QNB Finansbank, Türkiye İş Bankası, TEB, Türkiye Halk Bankası, Garanti BBVA, Akbank motorlu taşıt kredisi sunan bankalardır. Tarım alanında destekler konusunda önde gelen bankalardan olan Ziraat Bankası traktör kredisi konusunda da öncelikli dikkat çeken bankalardan biridir.

Traktör kredisi almak için başvurular bankaların siteleri üzerinden başvuru formları ile gerçekleştirilmektedir. Başvuru sürecinin ardından başvuran kişilerden gerekli bazı belgeler talep edilmektedir. Bu belgelerin eksiksiz sağlanması halinde kredi başvurularına olumlu dönüşler yapılmaktadır.

Traktör kredisi almak isteyenlerden istenen belgelere geçmeden önce belirtelim ki gerekli belgeler bankalara göre değişkenlik göstermektedir. Her bankanın kendi prosedürleri dahilinde talep ettiği belgelere farklılık gösterir.

Traktör Kredisi Başvuru İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Bankalar traktör kredisi vermek için kendi işleyişleri dahilinde farklı belgeleri talep etmektedir. Bu noktada bazı bankaların öncelikli talep ettiği belgelere örnek olarak:

Ziraat bankası traktör kredisi için gerekli belgeler;

  • Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ya da pasaport fotokopisi
  • Çiftçi Belgesi
  • Tapu kaydı, kira kontratı gibi tarımsal alanda faaliyet gösterdiğini kanıtlayacak nitelikte belge
  • Son üç yıla ait gelir tablosu
  • Krediye karşılık teminat gösterilecek nitelikte belge

QNB Finansbank traktör kredisi için gerekli belgeler;

  • Çiftçilik belgesi
  • Kimlik fotokopisi
  • Proforma ve kesin fatura

Şekerbank traktör kredisi için gerekli belgeler;

  • Çiftçilik belgesi
  • Proforma fatura
  • Arazi tapu fotokopisi, icar belgesi ya da kira sözleşmesi

Belirttiğimiz gibi standart olarak istenen belgelere ek olarak bankaların kendi içerisinde talep ettiği başlıca belgelere bunları örnek olarak verebiliriz.