Trüf Mantarı Fiyatı Nedir?Tarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 08:27

Trüf Mantarı Fiyatı Nedir?

Trüf Mantarı Fiyatı Nedir?
Son Güncelleme :

08 Temmuz 2021 - 10:28

145 views

Trüf mantarı yetiştirmek veya tüketim meraklısı olan insanlar sıklıkla trüf mantarı fiyatlarını araştırıyor diyebiliriz. Trüf mantarı fiyatları ne kadar olgun ve iyi yetişmiş olduğuna bağlı olarak değişebiliyor. Ayıca trüf mantarı fiyatlarını belirlemede ne tür bir trüf mantarı satın alınıldığına bağlı olarak da değişiklik gösterebiliyor. Trüf mantarı türlerinden en pahalı olan mantar ise siyah elmas olarak anılan tür Fransa’da yetişen bu türün açık arttırama ile dahi satıldığı biliniyor ve çok çok nadir özellikler taşıması nedeni ile bir elmas kadar değerli görünüyor bu yüzden bu ismi almış diyebiliriz. Kara elmas olarak bilinen bu tür mantarın fiyatı ise 100 Euro ile 3500 Euro arasında değişebiliyor.


Daha sonrasında ise beyaz trüf mantarı oldukça değerli olarak anılıyor ayrıca ülkemiz içerisinde bolu taraflarında yetiştirilebildiği söylenebiliyor. Beyaz trüf mantarı ise son derece pahalı bir besin ürünü olarak kabul edilebilir. Bir kilo breyiz trüf mantarının değeri neredeyse 25 bin dolar olarak görülebiliyor ve bu fiyatlardan alıcı onulabilmesi mümkün oluyor.


Ülkemizde de yetiştirebilen diğer trüf mantarı türlerinde iade kilo fiyatı olarak 2500 TL civarında bir değer biçiliyor demek mümkün.


Verilen bilgilere göre ise 2021 yılı itibari ile 40 gr ağırlığımdaki bir trüf mantarı ülkemiz sınırları içerisinde 100 TL değerinde satışa sunulabiliyor.


Faydaları lezzeti ve yoğun aroması ile her yemek ile farklı şekillerde kullanılabilen trüf mantarı oldukça pahalı olsa da çok küçük bir parçasının bile bir yemek için yeterli lezzet ve aromayı fazlası ile katabileceğini söylemek geliyor.

Trüf Mantarı Neden Pahalı?

Trüf mantarının bu kadar pahalı olmasının sebepleri ise4 oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor. Trüf mantarın pahalı olmasının sebeplerinin oldukça nadir olarak bulunmasına bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında trüf mantarının e3şşsiz bir kokuya ve aromaya sahip olması gerekçesi ile de oldukça değerli olduğu göz ölümümde bulunduruluyor. 100 gram ağırlığında bir trüf mantarı satın almak istediğinizde ise ortalama fiyat olarak 2000-2500 TL’ye satın alabilmeniz mümkün internet sitesinden veya çeşitli bölgelerdeki köylerden trüf mantarı satın alabilirsiniz.