Tütün Kullanım AlanlarıTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 03:29

Tütün Kullanım Alanları

Tütün Kullanım Alanları
Son Güncelleme :

08 Haziran 2021 - 10:42

186 views

Tütün sigara yapımından baka nerelerde kullanılır_ tütünün kullanım alanları nelerdedir? Tütün ile ne yapılır soruları hem yetiştiriciler tarafından daha geniş bir Pazar ağına ulaşmak için sorulan sorular arasında yer alırken hem de tarım ve bitki hakkında meraklı olanların da kafalarında oluşan sorular arasında yer alıyor diyebiliriz.

Öncelikle sigara üretiminde kullanılan tütünlerden bahsedecek olursak bunlar dolgunluk tütünler ve kalite tip olarak adlandırılan tütünler diyebiliriz. Dolgunluk tütünler kalite tip tütünler ile harcanarak kullanılabilirler tek başına sigara üretimi için kullanılan tütün türleri arasında bulunamazlar. Kalite tip tütünler ise tek başına sigara üretmiş için uygun olabilir demek mümkün tat olarak yüksek bir aromaya sahip olduklarını da söylenebilir.

Sigara üretimi dışındadır tütünün yaprak dışında farklı bölgeleri farklı tütün ürünlerinin yetiştirilmesi için kullanılabilir.

Tütün Sigara Ve Puro Yapımı Dışında Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Tütün sap ve tohumları kullanılarak selüloz üretilebilir başlıca el kremlerinde, diş macunlarında tıraş kremlerinde, şampuan içlerinde, kullanılabilir. Verilen bir krem türü üretilebilir. Yarı sentetik olarak adlandırılan bu ürün gıda sektörü içerisinde meyve sularında unlu gıdalarda pudinglerde dondurmalarda pasta içler5inde krem peynirde kıvam verici ve bağlayıcı olarak da kullanımı sağlanabilen bir üründür demek mümkün. Yapı olarak suda çözebilir ve polimer bir özelliğe sahiptir diyebiliriz.

Tütün ürünleri aynı zamanda pektin yapımında kullanılabilir.


´Pektin nedir?` gıda sektöründe en çok kullanılan katkı maddelerinden biri olarak göze çarpan bir üründür diyebiliriz. Jel formunda olabilir.


Farklı çeşitte tütün yağları sabun üretiminde kullanılabilirken aynı zamanda boya üretiminde de yer alabilir demek mümkün. Bunun dışında tütün aynı zamanda parfüm ve kolonyaların içerisinde de koku olarak farklı aromaları merak edenler veya sevenler için kullanılabiliyor. Kullandığı kokuya tütün aromatik bir koku sağlıyor.

Tütün külleri kullanılarak potasyum karbonat da ede edilebiliyor demek mümkün. Potasyum karbonatın kullanım alalarından örnek verecek olursak sabun ve cam üretiminde kullanılır diyebilmek mümkün. Potasyum karbonat organik olamayan bir bileşim olarak görülür ve görünüşü beyaz tuza benzeyebilir.