Tütünün Zararı Kadar Yararı Da VarTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 06:26

Tütünün Zararı Kadar Yararı Da Var

Tütünün Zararı Kadar Yararı Da Var
Son Güncelleme :

08 Haziran 2021 - 11:54

192 views

Tütün olarak bilinen bitki genellikle sigara üretiminde kullanılan farklı çeşitlere sahip olan bir üründür diyebiliriz. Tütün ürünleri kullanımı yani sigara kullanımımın sağlığa zararları sıkça gündemde olan konular arasında fakat yetiştirici tütün bitkinin farklı faydalarına da dikkat çekiyor. Yetiştirilen ürün sadece sigara yapımında değil başka şekillerde de kullanılabiliyor. Yani tütün bitkisinin sigara puro pipo gibi şekillerde kullanılırken sağlığa zarar verdiği bilinse de solunum yolu ile değil farklı yöntemler ile4 birlikte kullanıldığında pek çok faydası da bulunuyor.

Tütün Faydaları Nelerdir?

Tütün bitkisi kullanılarak oluşturulan kolonya oldukça hoş kokulu bir aroma içeriyor. En sevilen limon kolonyası kadar tercih edilebilen ve farklı kokular sevenler tarafından tercih edilebilir bir nitelik taşıyan bir üründür. Hem hijyen sağlar hem de ortama hoş bir koku yayılması konusunda yardımcıdır diyebiliriz.

Tütün bitkisinde yüksek oranda yağ içerir sabun yapımında en ihtiyaç duyulan şeylerden biri ise yağır. Bu yüzden tütün bitkisinden sabun yapımında kullanılabilecek ve sabun maslak escort üretimine destek olabilecek yağ türü de elde edilebilir.

Tütün ürünleri ortamdan isteyen böceklerin uzaklaşmasına yardımcı olabiliyor. Haşeratlarla mücadele ederken tütünden yardım alabilirsiniz yapacağınız doğal böcek ilaçlarına tütün de ekleyerek farklı böcek uzaklaştırma yöntemleri oluşturulabilir. Özellikle tütün su ile kaynatılarak bit pire gibi ev içerisinde veya etrafta bulunan farklı tür küçük böceklerin ortamdan uzaklaşmasına yardımcı olabiliyor.

Tütünden aynı zamanda tütsü üretimi gerçekleştirilebiliyor. T6ütsü ise genel olarak kapalı ortamlarda kullanılan hoş bir koku yayma biçimidir. Ortama haf aromatik bir koku yayarak hatta bazen mistik bir hava oluşturulabilmek için de tütsü kullanılır. Genellikle ofisler de veya iş yerlerinde tütsü tercihi günümüzde kullanılan teknolojik oda kokuları kadar tercih ediliyor olmasa da sevenleri tarafından kullanılmaya hala devam ediliyor.

Yani tütün yetiştiriciliğinin sadece sigara ve türevi ürünleri için yapıldığını düşünmek pek de doğru bir davranış olmayabilir. Tütün yetiştiricileri tütünlerini sadece sigara ürünleri için değil baka ürünlerin oluşturulması destek olabilmek adına da pazarlaması sağlanan bir üründür denilebilir