Zeytin Ağacı Sulama TeknikleriTarım Haberleri – Türkiye Tarım Haberleri İnternet Gazetesi

27 Temmuz 2024 - 08:08

Zeytin Ağacı Sulama Teknikleri

Zeytin Ağacı Sulama Teknikleri
Son Güncelleme :

08 Haziran 2021 - 12:59

742 views

Zeytin Ağaçlarının farklı Sulama teknikleri İle Ağaçlarınızı Daha Verimli Hale Getirebilirsiniz.

‘’Zeytin ağacı ulama teknikleri nelerdir?’’ ‘’Kaç çeşit zeytin ağacı sulama tekniği vardır?’’ ‘’Zeytin ağacı nasıl sulanmalı?’’ ‘’Damla Yöntemi ile sulama tekniği nedir?’’ Zeytin yetiştiricileri için oldukça önemli sorulardır doğru bir şekilde zeytin ağacı sulaması gerçekleştirebilmek için 4 farklı zeytin ağacı sulama tekniği önerilir. Zeytin ağacının çeşidine göre değişiklik gösterebilen bu yöntemler sumama sırasında kullanılabilecek yöntemlerdir. Her zeytin ağacının sulama isteğinde zeytin ağacının türüne ve zeytinlerin yağlık zeytin mi sofralık zeytin mi olarak kullanılacağına göre değişebilir. Uygun Zeytin ağacı bakım takvimine göre sulama dönemlerinde özellikle çiçeklenme ve meyve olgunlaşması başlamadan önce Mayıs Temmuz ve Eylül Aylarının başlarına doğru sulanma teknikleri yardımı ile zeytin ağacı sulaması yapılmalıdır. Zeytin ağaçlarında fazla sulama meyvelerin ölmesine ve ağaçtan dökülmesine neden olabilirken. Zeytinin ağacının doğru sulanma yöntemleri kullanılarak sulanması ise ağaçlarınızdan ataşehir escort daha çok verim alabilirsiniz.

Sulama için uygun olan baylar içerisinde sulama teknikleri ay ortalarına kadar yapılmalıdır demek mümkün.

Zeytin Ağacı Sulama Yöntemleri Nelerdir?

  1. Yüzey sulama yöntemleri: Salma sulama, karık usulü sulama, Çanak sulama
  2. Yağmurlama sulama yöntemleri
  3. Mikro sulama yöntemleri: Damla sulama, mini spring sulama
  4. Sızdırma yöntemi ile zeytin ağacı sulama

Hangi Sulama Yöntemi Seçilmeli?

Bahçeleriniz için en iyi ve en ekonomik olan sulama yöntemini seçmek oldukça önemlidir.
Sulanacak arazinin yapısı toprak çeşidi arazinin aldığı yağış miktarı hangi yöntemin tercih edileceğini belirlemede yardımcı olabilir.


Sulama zamanını uygun belirleyebilmek ve uygun bir zamanda zeytin ağaçları için sulama gerçekleştirmek de zeytin ağaçlarının nasıl sulanması gerektiği ve ne kadar sulanması gerektiği kadar önemlidir diyebiliriz. Sulama zamanı için belirtilen aylar içerisinde toprak neminin ölçülmesi ile sulama işlemine karar verilebilir.


Zeytin Ağaçlarının sulama zamanın geldiği nasıl anlaşılır? Bouyoucos Alçı Blokları ile Nötron Metodu ile belirlenebilen sulama zamanı aynı zamanda bitkilerin görünüşünden faydalanarak da anlaşılabilir. Bitki üzerinde yaprak renklerinin solması, bitki geliminin yavaşlamış olması ağaçların sulanması gerektiğini anlamanız konusunda size yardımcı olabilecek yöntemlerdir.